Hotel-, restaurant- og turisterhvervet står klar med åbne arme, når de afghanske flygtninge i Danmark er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Sådan lød meldingen fra HORESTA her til morgen på TV2/News.

Et flertal i Folketinget er parat til at give en opholdstilladelse på to år til de tidligere ansatte i Afghanistan. Dermed vil de få mulighed for at arbejde i Danmark.

Politisk chefkonsulent i HORESTA, Kristian Nørgaard, fortalte på TV2/News, at fire ud af ti virksomheder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet må i øjeblikket skrue ned for aktiviteten eller takke nej til ordrer på grund af for få hænder.

”Vi ser det som fuldstændig oplagt, at man får de her mennesker ud og bidrage til det danske samfund og få noget at stå op til om morgenen”, sagde Kristian Nørgaard.

Han understregede, at erhvervet har stor erfaring med at ansætte mennesker med international baggrund og mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

I TV-Avisen i aftes var adm. direktør på Hotel Koldingfjord også klar med en invitation.

”Der er masser af serviceopgaver i en virksomhed som vores, hvor vi kan bruge hænder”, sagde han.

Ejer sælger hotel efter 24 år ved roret

Et sønderjysk hotel med 119 værelser er blevet sat til salg til et tocifret millionbeløb. Der er brug for et generationsskifte, lyder det fra hotellets ejer.

Log ind