HORESTA mener, at både restaurations- og nattelivet skal være til glæde og gavn for alle interessenter i København. Til et borgermøde i aftes var både beboere, virksomheder, politikere og HORESTA repræsenteret.

”Der er meget, som vi alle kan blive enige om, hvad angår restaurations- og nattelivet, og det skal vi bygge videre på. For HORESTA er det vigtigt, at denne plan i København handler om udvikling af erhvervet – og ikke afvikling, som der var lagt op til tidligere, hvor virksomhederne kunne se sikkerheden omkring deres bevillinger forsvinde fuldstændigt,” siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA og ansvarlig for nattelivet i organisationen.

Hun mener, at erhvervet gør sit for at komme gener til livs, men at der er grænser for virksomhedernes ansvar, når det kommer til alle dem, der befærder sig i nattelivet. Blandt andet med alkohol fra detailhandlen, som der ikke er nogle begrænsninger på.

”Vi er afhængige af glade gæster, der får gode oplevelser, og vi har ingen interesse i, at det sker på bekostning af hverken beboerne, kommunen eller gæsterne. Derfor strækker virksomhederne sig også langt i forhold til begrænsning af støj, affald og hvad der ellers følger med, når mange folk er samlet,” siger Annette Hyldebrandt.

Se hele indslaget her.

Video: HORESTA gik på gaden i kamp mod forringet udeservering

”Vi blev taget utrolig godt imod alle steder. Det var dejligt at opleve. Der er tydeligvis stor frustration blandt byens cafeer og restauranter over det nye forslag, og mange gæster undrede sig også over, at man vil lukke store dele af byen ned fra kl. 22 på hverdage”, siger Pia E. Voss.

Log ind