Halvtomme konferencesale, stablede stole på restauranter og attraktioner med nedsat kapacitet i forlystelserne. Siden krisens start har areal- og afstandskrav lagt et gevaldigt låg på store dele af oplevelseserhvervets muligheder for at skabe en bæredygtig omsætning.

For siddende gæster er restauranterne sluppet for disse krav siden den 1. juli, og fra i morgen bliver areal- og afstandskrav nu helt fortid. Det glæder HORESTAs formand, Jan V. Laursen, at man fra politisk side endelig har gjort op med restriktionen.

”Vi har kaldt på afskaffelsen af disse restriktioner meget længe, og derfor er det selvfølgelig en glædens dag, at vi nu kan få sløjfet kravene. Og vi håber aldrig nogensinde at se dem igen. Danskerne har taget sundhedsmyndighedernes anbefalinger til sig, og en stor del af befolkningen er enten halvt eller helt gennem deres vaccineforløb, og vi skal lære at leve i et samfund med en corona, der aldrig helt forsvinder” udtaler Jan V. Laursen.

Han mener også, at en del af coronaens bureaukrati forsvinder med afskaffelsen af restriktionen.

”Da denne restriktion blev indført lå samtlige erhvervsdrivende jo med tommestokken på gulvet og målte deres lokaler op. Fra lørdag kan alle få retten igen til at indrette deres virksomhed, som de ønsker det, og de kommer igen til at sidde ved rattet i deres egen bil, uden denne restriktion flår i styretøjet,” siger Jan V. Laursen, som dog tilføjer, at konsekvenserne af erhvervets mange restriktioner vil have konsekvenser, der rækker langt ud i fremtiden:

”Pandemien har været enormt omkostningsfuld for oplevelseserhvervet, og vi kan se på medlemsanalyser, at mange virksomheder stadig står midt i krisen. De mangler gæster grundet restriktioner, og gælden vokser fortsat. Vi skal have fundet en model for en udstrakt tilbagebetaling af moms- og a-skattelånene, og det er også vigtigt, at kompensationsordningerne ikke fjernes fuldstændigt fra udgangen af næste måned, som er planen på nuværende tidspunkt, da konsekvenserne vil være katastrofale for mange i erhvervet,” udtaler Jan V. Laursen, formand i HORESTA.

Læs Erhvervsministeriets pressemedddelelse her. Vi afventer fortsat bekendtgørelsen og retningslinjer, hvor detaljerne vedr. messer og sektionering m.v. indgår.

Nye emballage-regler på vej

EU er kommet et skridt nærmere en ny forordning om emballage, som skal reducere brugen af plastic og øge genbrug

Log ind