Regeringen bakker ikke op om HORESTA og øvrige erhvervsorganisationers forslag om en afdragsordning på virksomhedernes lån til det offentlige. Og bankerne står klar til at overtage erhvervslivets coronagælden.

De to ting står klart oven på den seneste uges udmeldinger i pressen, og i går samlede DR P1 Orientering op i længere debat.

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, sagde blandt andet:

”Jeg kan godt forstå, at bankerne har brug for at hive deres almindelige kunder tilbage igen. Men for de virksomheder, der stadigvæk er hårdt ramt af krisen, bliver staten og politikerne nødt til at bære ansvaret hele vejen igennem og ikke slippe grebet nu”.

Udmeldingen fik opbakning fra flere partier i den efterfølgende debat.

Hør hele indslaget her (fra 28.30).

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind