Efter kritik fra flere politiske partier og stor mediebevågenhed har erhvervsminister Simon Kollerup (S) nu åbnet for, at kravet om bordreservation minimum 30 minutter før ankomst kan blive ændret. HORESTA er i tæt dialog med ministeriet om alternative modeller.

Til DR siger ministeren om kravet:

”Du kan sammenligne det med en vej. Der er er også nogle gange et bump, som gør, at du ikke kommer til at køre for hurtigt, og det bump er vi nødt til at have i 14 dage, indtil vi forhåbentlig kan åbne helt op,” siger han, og han er åben for andre modeller med samme effekt.

Den sidste del af udmeldingen glæder HORESTAs administrerende direktør, Katia K. Østergaard, og hun medgiver, at det giver god mening ikke at risikere at sætte det hele over styr. Hun oplever dog ikke restriktionerne som bump på vejen, men nærmere en masse vejspærringer. HORESTA har derfor foreslået en løsning, hvor gæsterne ikke klumper sig sammen.

”Vi anviser jo gerne gæsterne i stedet for, at der skal være et minuttal på en bordreservation, som absolut ikke giver nogen mening. En model, hvor ingen sætter sig, førend de er anvist en plads. Så er der fuld sikkerhed for, at virksomhederne kan nå at rydde af, afspritte og alt det vi nu skal for at passe rigtig godt på vores gæster. Men sikkerhed har intet med det minuttal at gøre,” siger Katia K. Østergaard.

Se hele indslaget med både erhvervsministeren og HORESTA-direktøren her fra 32:01.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind