Timingen af udbetalingen af de sidste indefrosne feriepenge kunne sagtens have været bedre. Sådan lød det lørdag morgen fra Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi på TV2 News. Her bragte kanalen en Megafon-måling, der viser, at danskerne i høj grad vil bruge pengene på boligforbedringer.

Annette Hyldebrandt understregede, at feriepengene er danskernes egne, men hvis den politiske intention med udbetalingen var at hjælpe de hårdest ramte brancher, så nytter det ikke noget, at udbetale pengene, mens for eksempel restauranterne og mange hoteller holder lukket.

”Når danskerne får pengene på kontoen, mens turisme- og oplevelseserhvervet er tvangs- eller de facto-lukket, så kommer det ikke de hårdest ramte branche til gavn. Og der er hårdt brug for at hjælpe efterspørgslen på vej, når vi igen må åbne efter et år med intensiv krise,” fortalte hun.

HORESTA efterlyser blandt andet en genstart af turisme- og oplevelseserhvervet samt en sommerpakke, der kommer både land og by til gavn.

Tidligere overvismand Michael Svarer er enig i HORESTAs vurdering af timingen af udbetalingen af feriepenge. Han fortæller, at man i stedet med udbetalingen hjælper brancher, der allerede har klaret krisen rigtig godt, hvilket kan resultere højere priser og lønninger i for eksempel håndværkerbranchen.

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Log ind