Nu kan nogle restauranter i København glæde sig til at få plads til flere gæster udendørs. Københavns Kommune har netop åbnet op for at caféer og restauranter igen kan søge om udvidet udeservering, fortæller TV2 Lorry.

HORESTA forventer at mange restaurationer igen vil gribe muligheden for et større udendørs serveringsområde.

”Det er super positivt. Vi ser ind i en sommer igen i år, hvor vi ikke kan forvente, at der kommer mange turister. Corona er her stadigvæk, og folk er muligvis mere trygge ved at sidde ude end indenfor,” siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

I 2020 var der i alt 386 restaurationer, der søgte om tilladelse til udvidet udeservering. Heraf blev 270 ansøgninger godkendt. Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

Se hele indslaget her.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag

Gå ikke glip af branchens største netværksdag, når vi torsdag den 21. november samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag i København. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen.

Log ind