Datoen for genåbningen af restauranternes indendørsservering er fremrykket til denne uge, men med følger et krav om bordreservation minimum 30 minutter før. Argumentet er en mere kontrolleret genåbning, fortæller erhvervsminister Simon Kollerup.

”Vi er kommet med forslag på, hvordan det her kunne løses i praksis. Formålet må jo være at styre det gæsteflow, som kommer ind i restauranten. Vi lever jo af at styre mennesker, og det kan vi sagtens, uden at de skal bestille 30 minutter før,” sagde Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA, søndag aften til TV2 News, og hun tilføjer, at mange af branchens virksomheder slet ikke kører med bordreservation.

Hun ønskede sig, at man fra politisk side havde forhørt sig hos erhvervet, inden man indgik en politisk aftale, hvori bordreservation indgik. Når det er sagt, så står der ikke noget om 30 minutter, og Katia K. Østergaard havde gerne set, at virksomhederne kunne tage imod gæsterne i døren, når der i forvejen er så mange andre restriktioner at overholde.

Log ind