HORESTA glæder sig over det politiske forlig fra i aftes om genåbning.

”Vi er rigtig godt tilfredse med aftalen, som indeholder en række af de elementer, vi har efterlyst for at få gang i vores erhverv hurtigst muligt,”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Hun peger især på, at kravet om coronapas ved udendørsservering er fjernet, at forsamlingsloftet hæves, at åbningen af indendørsserveringen flyttes frem til 21. april, og at lukketiden ændret fra kl. 22 til 23.

”Det er positivt, men det er der i dén grad også brug for. Hovedparten af virksomhederne i erhvervet har lige nu en omsætning på mindre end en femtedel af det normale, og sådan har det været i månedsvis,” siger Katia K. Østergaard.

(artiklen fortsætter under billedet)

Væk med coronapas

HORESTA efterlyser på den baggrund, at politikerne inden for forsvarlige rammer går endnu længere i forhold til at sikre turisme- og oplevelseserhvervet et sundt fundament at genåbne på.

”Aftenens forlig fjerner nogle af de panderynker, erhvervet har haft. Men bekymringerne er langt fra væk. Vi kan fortsat kigge ind i en periode, hvor vi er underlagt så stramme restriktioner, at det bliver svært at trække vejret”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA mener eksempelvis, at coronapasset også bør fjernes ved indendørsservering.

”Det er helt overflødigt, fordi vi i forvejen er underlagt restriktioner med afstand mellem gæsterne, forsamlingsforbud og så videre. Desuden peger flere sundhedseksperter på, at der ikke er sundhedsmæssigt belæg for krav om coronapas”, siger Katia K. Østergaard.

Hun efterlyser desuden en yderligere forhøjelse af forsamlingsforbuddet.

”Lige som man har et højere loft for organiserede aktiviteter udendørs, bør man også indføre et højere forsamlingsloft for indendørs aktiviteter i professionelle rammer, hvor vi har fuldt styr på sikkerheden. Samtidig er der hårdt brug for at få genindført det store forsamlingsloft på 500, så vi igen kan få gang i hele møde- og konferencemarkedet, der ligger helt underdrejet,” siger Katia K. Østergaard.

Endelig efterlyser HORESTA, at kravet om lukketid helt afskaffes. Senest har Statens Seruminstitut i en rapport fra sidste måned konkluderet, at tidlige lukketider slet ikke kan vurderes, da tiltaget kan risikere at have modsatrettet effekt ved at gæsterne motiveres til at drikke meget alkohol på kort tid og efterfølgende stimler sammen udenfor stedet.

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, var desuden på i TV-Avisen fredag morgen med ovenstående budskaber.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind