HORESTA forudser, at det vil være forholdsvis få restauranter, som åbner for udeservering, når det bliver muligt fra onsdag den 21. april. Det siger chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, til TV2/News.

Hun begrunder det med, at vejret i april er meget omskifteligt, og at restaurantgæsterne derudover vil skulle fremvise coronapas.

”Det er nogle vilkår, som ikke er økonomisk bæredygtige for virksomhederne at åbne på”, siger hun.

Hun glæder sig over, at kompensationsordningerne er forlænget til den 30. juni, men efterlyser klar besked om, hvilke vilkår restauranterne skal åbne på.

”De skal kunne regne på, om det kan betale sig for dem at åbne med personale, der skal på arbejde, og mad, der skal købes ind. Hele det regnestykke udestår stadigvæk, fordi vi ikke ved, hvad vi åbner på”, siger Annette Hyldebrandt.

Hun efterlyser desuden mere logik i retningslinjerne.

”Der er nogle ulogiske ting i de restriktioner, vi har fået kommunikeret indtil videre. Man må løbe rundt på en boldbane 50 mennesker sammen uden en test, men skal du nyde en øl bagefter på cafeen, så skal du have en negativ test. Det er hele denne logik, som vi også efterspørger. Lad os have tillid til, at erhvervet er superdygtigt til at tage vare på danskerne, når de går ud”.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind