HORESTA forudser, at det vil være forholdsvis få restauranter, som åbner for udeservering, når det bliver muligt fra onsdag den 21. april. Det siger chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, til TV2/News.
Hun begrunder det med, at vejret i april er meget omskifteligt, og at restaurantgæsterne derudover vil skulle fremvise coronapas.
”Det er nogle vilkår, som ikke er økonomisk bæredygtige for virksomhederne at åbne på”, siger hun.
Hun glæder sig over, at kompensationsordningerne er forlænget til den 30. juni, men efterlyser klar besked om, hvilke vilkår restauranterne skal åbne på.
”De skal kunne regne på, om det kan betale sig for dem at åbne med personale, der skal på arbejde, og mad, der skal købes ind. Hele det regnestykke udestår stadigvæk, fordi vi ikke ved, hvad vi åbner på”, siger Annette Hyldebrandt.
Hun efterlyser desuden mere logik i retningslinjerne.
”Der er nogle ulogiske ting i de restriktioner, vi har fået kommunikeret indtil videre. Man må løbe rundt på en boldbane 50 mennesker sammen uden en test, men skal du nyde en øl bagefter på cafeen, så skal du have en negativ test. Det er hele denne logik, som vi også efterspørger. Lad os have tillid til, at erhvervet er superdygtigt til at tage vare på danskerne, når de går ud”.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Der er noget, danskerne ikke har lært om at gå på restaurant – og det handler om opførsel, lyder opsang
19-04-2024
-
Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland
19-04-2024
-
Lille dansk kro hyldet i New York Times
19-04-2024
-
Efter 10 år: Vil stoppe ulovlige overnatninger
19-04-2024
-
Overskud hos Billund Lufthavnshotel
19-04-2024
-
Nu opføres jysk feriecenter til 120 millioner kroner
19-04-2024
-
25 millioner kroner til markedsføring: Jysk destination jagter de internationale turister
19-04-2024