HORESTA forudser, at det vil være forholdsvis få restauranter, som åbner for udeservering, når det bliver muligt fra onsdag den 21. april. Det siger chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, til TV2/News.
Hun begrunder det med, at vejret i april er meget omskifteligt, og at restaurantgæsterne derudover vil skulle fremvise coronapas.
”Det er nogle vilkår, som ikke er økonomisk bæredygtige for virksomhederne at åbne på”, siger hun.
Hun glæder sig over, at kompensationsordningerne er forlænget til den 30. juni, men efterlyser klar besked om, hvilke vilkår restauranterne skal åbne på.
”De skal kunne regne på, om det kan betale sig for dem at åbne med personale, der skal på arbejde, og mad, der skal købes ind. Hele det regnestykke udestår stadigvæk, fordi vi ikke ved, hvad vi åbner på”, siger Annette Hyldebrandt.
Hun efterlyser desuden mere logik i retningslinjerne.
”Der er nogle ulogiske ting i de restriktioner, vi har fået kommunikeret indtil videre. Man må løbe rundt på en boldbane 50 mennesker sammen uden en test, men skal du nyde en øl bagefter på cafeen, så skal du have en negativ test. Det er hele denne logik, som vi også efterspørger. Lad os have tillid til, at erhvervet er superdygtigt til at tage vare på danskerne, når de går ud”.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Danske Hoteller udvider med ”hotelperle” i Næstved
15-04-2025
-
Aldrig har der været så mange gæster, og aldrig har hotellet i Nyborg tjent så mange penge
15-04-2025
-
Korttidsleje eksploderer
15-04-2025
-
Stjernekoks billige restaurant imponerer
15-04-2025
-
Her er programmet for Madens Folkemøde
15-04-2025
-
4 ud af 5 danskere med et Visa/Dankort kan nu betale med Dankort i Apple Pay
15-04-2025
-
Henter ny direktør med erfaring fra LEGO
15-04-2025
-
Tyskerne vil gerne til Danmark, og de vil have deres hunde med
15-04-2025