Verdenskortet er malet rødt, hvad angår rejsevejledninger, og rejsende til Danmark bliver underlagt strenge isolationskrav. Men vi går mod lysere tider, og HORESTA efterlyser en politisk plan for grænseåbninger og turismesommeren. Det fortalte politisk direktør, Kirsten Munch, her til morgen på TV2 News.

”Der er ingen, der kommer til Danmark for at sidde lukket inde på et hotel i ti dage med de nuværende isolationskrav. Derfor skal vi have det krav væk. Lad nu de vaccinerede og dem med antistoffer rejse frit, og lad nu os andre, med det testregime vi har, rejse til de lande, hvor der er lavere eller samme smittetryk. Og giv os mulighed for at tiltrække gæster herfra,” siger Kirsten Munch.

Artiklen fortsætter under billedet

Hun understreger, at det er afgørende med udmeldinger nu.

”Hver eneste dag mister vi bookinger eller får ikke vundet reservationer fra de personer, der sidder og planlægger deres sommerferie lige nu. De tager i stedet til regioner, der åbner op. Derfor er denne klarhed om, hvornår vi åbner så usandsynlig vigtig,” forklarede Kirsten Munch.

Afsluttende lyder budskabet fra HORESTAs politiske direktør, at turismen er et af landets største eksporterhverv, og hun frygter, at et scenarium uden udenlandske gæster i vid udstrækning til sommer. Hun bakkes op af HORESTAs regionsformand i København, og direktør på Hotel Absalon, Karen Nedergaard.

Log ind