Flere blå partier mener, at smitteudviklingen lige nu retfærdiggør en fremrykning af genåbningsplanen, som vil betyde, at restauranter og cafeer m.m. vil kunne åbne for både udendørs- og indendørsservering tidligere.

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, mener ikke, at timingen alene kan gøre det. Virksomhederne mangler nemlig svar på, hvilke restriktioner der kommer til at gælde i forbindelse med genåbningen.

”Hvad skal afstandskravene være? Hvor mange gæster må vi have pr. kvadratmeter? Hvad sker der med forsamlingsforbuddet? Det allervigtigste for os er, at det er sikkert for gæsterne at besøge os, og det samtidigt er muligt at drive en forretning,” siger HORESTAs direktør på TV2 News.

Hun understreger, at erhvervet gang på gang har fået skærpet kravene for at drive forretning. Senest med forudsætningen om, at gæsterne skal have et coronapas.

”Vi forstår ikke behovet for coronapasset, når vi i forvejen har så mange skærpede krav. Derfor lægger vi op til, at man får brugt kræfterne på en fornuftig måde. Der er i den grad behov for, at virksomhederne kan tjene nogle penge i et erhverv, som har været lukket i så lang tid,” siger Katia K. Østergaard.

Der er i dag sektorpartnerskabsmøde om netop restriktionerne i forbindelse med genåbningen af restauranterhvervet, hvor HORESTA sidder med ved bordet.

”Det jo os, der sidder med erhvervet til hverdag, og ved hvordan tingene fungerer i praksis, og der er lang afstand fra at sidde på Christiansborg til at drive en virksomhed. Og var der ikke stemmer som os, der fortalte, hvordan det foregår ude i den virkelige verden, så så tingene anderledes ud. Derfor forventer vi også nogle gode drøftelser af, hvordan denne genåbning kan ske på en fornuftig måde,” fortæller Katia K. Østergaard til TV2 News.

Afslutningsvis fortæller HORESTA-direktøren, at hun bestemt ikke kan se nogen grund til, at indendørsservering ikke kommer med i samme etape som udendørsserveringen.

Med på TV2 News her til morgen var også Søren Damsgaard fra restauranten Jurfood ved Amager Strandpark. For ham fylder restriktionerne langt mere end genåbningstidspunktet. Derfor efterlyser han en hurtig udmelding på, hvad det er, som erhvervet kigger ind i.   

Log ind