Genåbningen er i gang, men for restauranterne er det blandt andet med et krav om, at gæsterne skal booke bord minimum 30 minutter før ankomst, hvis de vil spise indenfor. Onsdag var HORESTAs budskab til erhvervsminister Simon Kollerup (S), at det er en bøvlet måde at arbejde på. Det fortalte organisationens adm. direktør, Katia K. Østergaard. Ministeren kvitterede for HORESTAs input:

”Jeg får gode indspark fra HORESTA. Det er en værdifuld samarbejdspartner for mig, for det er jo der, man får indspark fra restaurationsverdenen. Alle kan regne ud, at en genåbning er så stor en ting, at man ikke bare knipser med fingrene. Det skal være forsigtigt, og det skal være forsvarligt, men kan vi gøre det mere praktisk anvendeligt ude i restauranterne, så er vi klar til en dialog om det,” fortæller Simon Kollerup.

Katia K. Østergaard glæder sig over, at erhvervet nu genåbner, men hun kalder kravet om bordreservation malurt i bægeret.

”Det med de 30 minutter, det tror jeg godt begge parter kan blive enige om, at det er en vanskelig måde at håndtere det i praksis. Vi har foreslået, at der er en sikring af gæsteflowet, så man ikke kan tage sit eget bord uden en forudgående kontakt,” siger Katia K. Østergaard.

Hun tilføjer, at det kender man i forvejen på mange klassiske restauranter, mens billedet er et andet på fastfoodrestauranter, cafeer, værtshuset, barer m.m. Her foreslår vi en gæstemodtagelse de næste 14 dage.

Se video fra onsdagens møde her.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind