Genåbningen er i gang, men for restauranterne er det blandt andet med et krav om, at gæsterne skal booke bord minimum 30 minutter før ankomst, hvis de vil spise indenfor. Onsdag var HORESTAs budskab til erhvervsminister Simon Kollerup (S), at det er en bøvlet måde at arbejde på. Det fortalte organisationens adm. direktør, Katia K. Østergaard. Ministeren kvitterede for HORESTAs input:
”Jeg får gode indspark fra HORESTA. Det er en værdifuld samarbejdspartner for mig, for det er jo der, man får indspark fra restaurationsverdenen. Alle kan regne ud, at en genåbning er så stor en ting, at man ikke bare knipser med fingrene. Det skal være forsigtigt, og det skal være forsvarligt, men kan vi gøre det mere praktisk anvendeligt ude i restauranterne, så er vi klar til en dialog om det,” fortæller Simon Kollerup.
Katia K. Østergaard glæder sig over, at erhvervet nu genåbner, men hun kalder kravet om bordreservation malurt i bægeret.
”Det med de 30 minutter, det tror jeg godt begge parter kan blive enige om, at det er en vanskelig måde at håndtere det i praksis. Vi har foreslået, at der er en sikring af gæsteflowet, så man ikke kan tage sit eget bord uden en forudgående kontakt,” siger Katia K. Østergaard.
Hun tilføjer, at det kender man i forvejen på mange klassiske restauranter, mens billedet er et andet på fastfoodrestauranter, cafeer, værtshuset, barer m.m. Her foreslår vi en gæstemodtagelse de næste 14 dage.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge hotel- og restauranttalenter hædret på HORESTA Årsdag 2025
31-10-2025
-
Fremtiden i fokus på rekordstor årsdag hos HORESTA
31-10-2025
-
Rasmus Munk fra Alchemist vinder The Best Chef Awards for andet år i træk
31-10-2025
-
Regeringen vil investere i turisme og stramme grebet om Airbnb
31-10-2025
-
Nu åbner Rox Resort i Køge
31-10-2025
-
Danhostel finder ny direktør med kædeerfaring
31-10-2025
-
Fire arkitektteams i kapløb om nyt verdensarvscenter i Roskilde
31-10-2025
-
Støj fra restaurantgæster skaber splid i Indre By
31-10-2025