Kompensationsordningerne blev forlænget til den 30. juni i forbindelse med regeringens genåbningsplan i slutningen af marts. Efter trepartsforhandlinger gælder det også lønkompensationen og der er nu åbnet for, at virksomheder kan søge frem til den 30. juni

”Vi efterspurgte en langsom udfasning i forbindelse med genåbningen af samfundet, og det har vi fået. Med både forlængelse af ordningen om kompensation til faste omkostninger og lønkompensation har virksomhederne muligheden for at genskabe deres forretning, mens de over tid træder ud af kompensationsordningerne,” fortæller Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA. Han understreger dog samtidig, at der vil være virksomheder, der efter den 30. juni forsat vil have behov for kompensation og at det ønske står højt på HORESTAs dagsorden.

Regeringen og partierne bag genåbningsaftalen aftalte desuden at nedsætte en økonomisk ekspertgruppe, som skal komme med anbefalinger til, hvordan hjælpepakkerne kan udfases fra den 1. juli 2021 og frem. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om at drøfte udfasningen af lønkompensationsordningen, når regeringens ekspertgruppe er kommet med sine anbefalinger senere på foråret.

Læs mere og ansøg her.

Log ind