Kravet om, at gæsterne skal booke mindst 30 minutter før, de ankommer til en bar, cafe eller restaurant blev indført i forbindelse med genåbningen, og det udløber den 6. maj. Branchen handlede hurtigt, på erhvervsministeriets invitation, og præsenterede en pragmatisk løsning særligt for de virksomheder, der ikke har bookingsystemer. Det forslag er nu blevet afvist, efter sundhedsmyndighederne har regnet på, hvorvidt effekten svarede til bookingkravet.

HORESTA er dybt forundrede over, at det har taget mere end en uge at komme til den konklusion.

”Branchen er kommet med et konstruktivt forslag, som ville gøre det muligt for flere at få del i genåbningen, og det er et bud, der imødekommer regeringen på deres præmisser om eksempelvis en styring af gæsteflowet i disse første to åbningsuger. Det er dybt problematisk, at man politisk holder branchen stand by i så lang tid, for kort tiden inden reglen ophører så blot at vende tommelfingeren nedad,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Hun ser nu frem til den 6. maj, hvor kravet helt afskaffes, så branchen kan få en del af sin spontanitet igen, og opfordringen lyder, at man afholder sig fra tilfældelige og skadelige snubletråde mod en branche, der er mørbanket efter 14 måneders restriktioner og nedlukninger.

”Med de nuværende smittetal er det helt afgørende, at politikerne i de kommende genåbningsforhandlinger prioriterer mere og hurtigere genåbning af vores erhverv i respekt for alle de virksomheder og medarbejdere, der stadig ikke har en sikkerhed for deres fremtid. Vi skal have afskaffet restriktionerne, så virksomhederne hurtigst muligt kan få deres forretningsgrundlag tilbage. De har i allerhøjeste grad brug for at kunne tjene deres egne penge i stedet for at begrænses i en sådan grad, at det stadig koster dem dyrt at åbne døren hver eneste dag,” siger HORESTAs politiske direktør.

Log ind