Erhvervsministeriet har udsendt en ny version af den såkaldte forbudsbekendtgørelse om bl.a. adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter. Bekendtgørelsen kan ses i sin helhed her.

"Med denne bekendtgørelse ændres arealkravet for lokaler med offentlig adgang. Det betyder, at  f.eks. møde-, kursus- og konferencelokaler - samt andre lokaler hvortil der gives publikumsadgang – nu skal have 4 kvm. pr. stående gæst eller 2 kvm., hvis kunder, besøgende eller deltagere i det væsentlige sidder eller ligger ned," fortæller Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

Samtidig hæves det indendørs forsamlingsforbuddet løbende fra 10 til 25 pers. den 6. maj, til 50 pers. den 21. maj, til 100 pers. den 11. juni.

HORESTA forventer desuden, at der snart genindføres det store forsamlingsforbud (for 500 personer ved arrangementer, hvor gæsterne for det meste er siddende), som gav flere muligheder for at afholde møder- og konferencer sidste år. Og herefter skal også præsenteres en plan for udfasning af dette forsamlingsforbud.

Af den politiske genåbningsaftale af den 22. marts 2021 fremgår det, at der med coronapas åbnes for ”konferencer” igen fra den 6. maj 2021. HORESTA presser på for, at der hurtigst muligt udarbejdes retningslinjer for afvikling kurser, møder og konferencer.

20240521 DSC09919
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

Log ind