HORESTA opfordrer restauranterne til at holde igen med registrering af gæster, indtil der er kommet yderligere meldinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne.

”Foreløbig har vi ikke kunnet få besked om, hvad der skal registreres, hvem der præcis skal registrere, hvem der skal bruge oplysningerne og om ordningen vil være frivillig for erhvervet eller ej. Derfor giver det god mening at vente, til vi kender rammerne bedre,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

Regeringen fremlagde mandag planerne for en frivillig registrering af gæster i restauranterhvervet med det formål at kunne lette smitteopsporing i de tilfælde, hvor en gæst viser sig at have været smittet under et besøg. Men om ordningen skal være frivillig for virksomhederne eller for gæsterne eller for begge parter er stadigvæk uafklaret.

Kirsten Munch har i løbet af det seneste døgns tid over for en række medier, blandt andre DR P1 og TV-Avisen kommenteret på udsigten til registrering af gæster. Her har hun gjort det klart, at erhvervet i forvejen er underlagt en lang række restriktioner som for eksempel afstandskrav, kvadratmeterkrav, forsamlingsforbud og tidligere lukketid. Derfor ønsker HORESTA, at nogle af disse restriktioner afskaffes, hvis regeringen vil indføre registrering.

Samtidig understregede hun, at man bør se differentieret på erhvervet. I langt størstedelen af erhvervet kan man sagtens holde afstand, og det gør registrering overflødig, mens registrering kan være en mulig sikkerhedsmekanisme ved genåbning af diskoteker og natklubber, hvor gæsterne færdes mere tæt på hinanden, sagde hun.

For yderligere information kontakt:

Kirsten.jpg
Politisk direktør
Kirsten Munch Andersen

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne