Når der bliver indkaldt til pressemøde på Christiansborg har hotel- og restauranterhverv lært, at de sagtens kan sætte sig klar ved telefonerne. Det er nemlig ensbetydende med at afbuddene vælter ind. Og det er på trods af at ordrebøgerne i forvejen er slukne efter nu otte måneders krise.

Mandag formiddag var folketingspolitiker, og formand for erhvervsudvalget i Venstre, Anni Matthiesen (V) på besøg hos Vingsted Hotel & Konference, hvor direktør Mette Ravn kunne fortælle, hvordan virksomheden mærker de gentagne restriktionsstramninger, der meldes ud i 11. time.

”Vi kæmper hver eneste dag for at holde vores virksomheder kørende og for ikke at afskedige vores gode medarbejdere. Desværre ser vi alt for ofte, at hjælpen fra Christiansborg rammer skævt og ikke matcher vores virkelighed. Derfor sætter vi også kæmpe pris på, at Anni Matthiesen tager sig tiden til at lægge ører til vores historie, og hvad det er, som vi akut har brug for lige nu. Regeringen må altså i gang med flere langsigtede planer, og ikke denne ”hoppen fra tur til tur” politik, som de har udøvet de seneste syv måneder,” siger Mette Ravn.

Anni Matthiesen er også Venstres turismeordfører, og hun hører derfor fra alle typer af turismevirksomheder, hvordan krisen har tvunget dem i knæ.

”I Danmark har vi et turismeerhverv, som vi kan være meget stolte af. Og det skal vi også have på den anden side af denne krise. Derfor er det enormt vigtigt, at vi lytter til virksomhedernes udfordringer, og handler hurtigt. I Venstre mener vi, at hjælpepakkerne skal holde hånden under flere virksomheder, end det er tilfældet i dag, og de skal dække langt bedre. Det skylder vi de virksomheder, der igennem en årrække har været landets stærkeste jobskaber og har sikret vækst og omsætning til alle dele af landet,” fortæller Anni Matthiesen, folketingsmedlem fra Venstre.

Log ind