Året startede godt ud. Både januar og februar førte omsætningsfremgang med sig i hotel- og restauranterhvervet, men så indtraf pandemien. Det ses tydeligt på erhvervets omsætning, som Danmarks Statistik præsenterer måned for måned.

I maj var tabet på sit højeste, og virksomhederne mistede sammenlagt mere end 3,2 mia. kr. om i løbet af måneden. Og selvom oplevelseserhvervet nød godt af, at mange danskere holdt sommerferien inden for landets grænser, var det ikke nok til at kompensere for de manglende erhvervsrejsende og udlændinge.

Der er netop kommet tal for august, og de viser, at det månedlige omsætningstab for hotel- og restauranterhvervet igen voksede fra juli til august.

(artiklen fortsætter under billedet)

”Hele erhvervet lider, men vi kan se, at hotellerne er endnu hårdere ramt end restauranterne – anført af hovedstadens overnatningssteder og konferencecentrene, der i den grad mangler de udenlandske gæster og erhvervsturister. Vi kigger ind i et efterår uden udsigter til bedring, og hvor restriktionerne i september blev strammet. Sommeren var god for dele af erhvervet, men danskerne er tilbage på job, og vi mangler stadig selskaberne, erhvervsturisme og de udenlandske turister,” fortæller Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Da det stod værst til i maj var hotelerhvervets omsætning hele 78 pct. lavere end på samme tidspunkt i 2019.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Log ind