Kan virksomhedens drift tilpasses eller justeres yderligere til forbrugernes nye ønsker og behov? Hvis svaret er ’ja’, har regeringen og en række øvrige partier i slutningen af august afsat 100 mio. kr. til virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet, der er ramt af COVID-19. I dag kl. 12 åbnes der for ansøgninger.

Udmøntningen sker via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og det er Erhvervshus Hovedstaden og Erhvervshus Midtjylland, der modtager og behandler ansøgningerne. Parterne har tidligere oplyst, at midlerne blandt andet kan gå til indkøb af udstyr, omstilling og tilpasning af forretningsmodeller, eller til at opkvalificere virksomhedens ansatte. Der kan ansøges om op til 1,5 mio. pr. virksomhed.

Det glæder HORESTAs chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, at der nu er udsigt til, at pengene kommer ud i virkeligheden.

”Der er brug for hjælp i oplevelseserhvervet, og de her midler kan med garanti hjælpe nogle virksomheder til at justere på konceptet og tilpasse sig den virkelighed, som vi står midt i. Vi kan kun bifalde, at man her har valgt en model, hvor puljens midler hurtigt kan komme ud og leve i virksomhederne,” siger Annette Hyldebrandt.

HORESTA arrangerer et webinar i samarbejde med Vækstfonden, hvor de vil fortælle om lånemulighederne hos dem. Her har vi også inviteret Erhvervshus Hovedstaden med for at fortælle om ovenstående pulje.

Tilmeld jer webinaret den 3. november kl. 11.00-13.00 her.

Mere om webinaret

Den 3. november afholder HORESTA webinar i samarbejde med Vækstfonden og Omstillingspuljen fra Erhvervsfremmebestyrelsen, som administreres af Erhvervshus Hovedstaden.

Vækstfonden vil fortælle om mulighederne for at ansøge om de forskellige puljer, både i covid-19 regi, samt deres almindelige services til erhvervet. Læs mere om særlige covid-19 hjælp her og lånemuligheder her.

Erhvervshus Hovedstaden vil fortælle om mulighederne for at ansøge om en sum på op til 1,5 mio. til dækning af 75 pct. udgifter i forbindelse med omstilling i virksomheden. Læs mere om ansøgningskriterier og proces. Puljen åbner den 30. oktober 2020 kl. 12.00, og der er ansøgningsfrist i 14 dage.

Program:

11.00: Velkommen v. Kirsten Munch Andersen

11.10: Orientering om Omstillingspuljen på 100 mio. kr. v. Forretningsdirektør Mette Gregersen, Erhvervshus Hovedstaden

11.40: Spørgsmål

12.00: Vækstfondens pakker og services v. Netværkschef Steen Michael Asgreen

12.30: Spørgsmål

13.00: Afrunding

Det vil muligt at fortsætte dialogen med både Vækstfonden og EHHS efterfølgende ved aftale.

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Verdenspremiere på ny AI-turistservice ved Vesterhavet

IDA er navnet på Danmarks første AI-genererede turistguide. Destination Vesterhavet lancerer nu den virtuelle turistmedarbejder, som 24/7 og på 92 sprog kan inspirere gæsterne og svare direkte på alle deres spørgsmål om oplevelser i turistområdet.

Log ind