Det bliver ikke den sædvanlige julefrokost i år med dans til langt ud på natten, men det betyder ikke, at det er umuligt at give virksomhedens medarbejdere en fantastisk afslutning på året med kollegerne i professionelle rammer.

Sådan lyder budskabet fra HORESTA til de danske virksomheder. For de nuværende restriktioner giver rammerne for, hvad virksomhederne trygt og roligt kan gennemføre, og der er styr på hygiejnen hos de professionelle serveringssteder, lyder det fra fødevarechef i HORESTA, Tine Skriver.

”Rigtig mange virksomheder kan sagtens gennemføre en fantastisk julefrokost med god mad og godt selskab, uden at de overstiger forsamlingsforbuddet på 50 personer. Selvfølgelig betyder kl. 22-reglen, at arrangementet ikke varer hele natten, men restriktionerne er også en mulighed for at gentænke eventet. Sparer man noget på drinksbudgettet på grund af lukketiden, kan det for eksempel anvendes til at løfte kuvertprisen, tilkøbe en oplevelse eller anden aktivitet, som ryster medarbejderstaben sammen,” fortæller Tine Skriver.

I Norge har statsministeren opfordret landets virksomheder til at holde julebord for de ansatte og støtte de hårdt prøvede virksomheder i oplevelseserhvervet. HORESTA så gerne, at man gav samme opfordring fra Christiansborg.

”Politikerne laver restriktionerne og udstikker, hvad der er trygt og sikkert for borgerne. Derfor bør der også være en meget tydelig kommunikation om, hvad danskerne gerne må i disse coronatider. I de professionelle virksomheder har vi fuld fokus på trygge rammer, og vi lever af at bringe folk sammen på forsvarlig vis. Efter snart otte måneder i krise har virksomhederne et kæmpe behov for gæster, og vi håber, at regeringen vil medvirke til at opfordre de danske virksomheder til at gennemføre julefrokosten – eller give kuvertprisen som oplevelsesgavekort til medarbejderne,” siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

 

HORESTAs tre bud til virksomhederne:

#1 Gør som I plejer. Send alle medarbejdere afsted. I kan trygt stole på, at vi har styr på sikkerheden.

  • Kig efter SAFE TO VISIT-mærket, når I booker

#2 Ønsker I mere tryghed, så hold julefrokosten i mindre grupper eller afdelingsvis.

#3 Vælger I alligevel at aflyse så snyd ikke medarbejderne for en god oplevelse. Giv dem kuvertprisen til et hotel- og restaurantgavekort, som de kan bruge på egen hånd.

 

I er velkommen til at dele billederne på jeres sociale medier.

 

Log ind