Den politiske aftale om hjælpepakker fra tirsdag aften er i hovedessensen god, mener HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch. Hun fortalte onsdag til TV2 News, at særligt to punkter udestår.

Det handler blandt andet om arbejdsfordelingsmodellen, som politikerne opfordrer ramte virksomheder til at gøre brug af, nu hvor lønkompensationen er udfaset. I aftalen er der lagt op til, at arbejdsfordelingsmodellen skal justeres og tilpasses. Det håber vi hurtigt kan afklares, lyder det fra Kirsten Munch.

”Lønomkostninger er den klart største udgiftspost, og skal vi redde danske arbejdspladser, så skal arbejdsfordelingen tilpasses. Vi har haft op til 60.000 på lønkompensation, og i dag har vi under 500 medarbejdere på arbejdsfordelingsmodellen. Det er ikke et regulært redskab i sin nuværende form, og derfor skal der tages trepartsdrøftelser om modellen,” siger hun, og fortsætter:

”Vi har brug for, at det bliver en mindre dyr ordning, mere fleksibel og omfatter de virksomheder, der har mistet stort set hele deres omsætning. Den hjælper os ikke, som den er nu, fordi den lægger op til, at der skal være noget arbejde at fordele, og det er der ikke for mange virksomheder i erhvervet,” lyder det fra Kirsten Munch.

(artiklen fortsætter under billedet)

Et andet udestående efter den politiske aftale er, hvordan man vil holde hånden under de virksomheder, der ikke direkte er ramt af restriktioner men af myndighedernes anbefalinger.

”Der er en række virksomheder, der er klemt af ikke at være ramt af et direkte forbud. Det kan være cateringvirksomhederne, der er ramt af, at mange på arbejdsmarkedet arbejder hjemme. Eller vandrerhjemmene, der bliver ramt af, at anbefalingerne om, at lejrskolerne aflyses. Der er åbnet for, at messevirksomheder kan lukke ned og blive dækket langt bedre, men der er ikke kommet andre virksomheder på banen. Det skal nu undersøges, og det er positivt,” lød det fra HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, fremhævede samme udfordringer i TV Avisen onsdag aften. Se indslaget her.

Log ind