HORESTA efterlyser mulighed for at indføre hurtigtests for at få gang i blandt andet rejseaktiviteten og forretningsturismen. Det kunne for eksempel være ved indførelse af fælleseuropæiske tests i lufthavne eller ved messe- og konferencecentre.

”Med hurtigtests vil vi kunne lave Corona-fri arrangementer og for eksempel åbne for messeaktiviteter, koncerter og fodboldkampe med flere deltagere og tilskuere. Det handler om at brug den viden, vi har i dag på en klog måde og bruge de nye metoder til langt bedre at kunne leve et liv med corona. Det er vigtigt, at vi hurtigst muligt kommer i gang med det”, sagde Kirsten Munch i dag til TV2/News.

Hun opfordrer også til i højere grad at bruge de regionale tal i Europa til at åbne op for rejser til og fra de mest coronasikre områder.

Opfordringen kommer på en dag, hvor Udenrigsministeriet med stor sandsynlighed lukker for rejse til og fra de sidste åbne lande, og en dag, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke har varslet nye restriktioner, hvis smittetallet ikke falder over de kommende 2-3 dage.

HORESTA efterlyser også, at de eksisterende restriktioner målrettet turisme- og oplevelseserhvervet bliver målt og vejet, så der er mere sikkerhed for, at de har en reel sundhedsmæssig effekt. Samtidig efterlyser HORESTA en klar køreplan for, hvornår restriktioner indføres og udfases. Det kunne for eksempel være med afsæt i smittetallet.

”Vi ønsker et system, hvor vi ved præcis, hvad der udløser nye restriktioner, og endnu mere, hvad der skal til for at restriktionerne fjernes igen. Restriktioner skal ikke bare slynges ud. Grundlaget og betingelserne, herunder også sikring af kompensation, skal være helt klart”, siger Kirsten Munch.

 

Video: ”Det har været en bragende succes”

Til HORESTA Hotel Insights var Core Hospitality inviteret til at holde oplæg om de to hoteller Residence Inn by Marriott og Fairfield by Marriott i Nordhavn, som de er operatør for, og som indtil videre har været en stor succes.

Log ind