Hotellerne kæmper med kaoshåndtering på ottende måned, og der er ikke meget, der tyder på, at fjerde kvartal bliver anderledes.

I en ny HORESTA-undersøgelse fortæller de københavnske hoteller, at de blot har 13 pct. af det normale antal bookede overnatninger til fjerde kvartal på nuværende tidspunkt. Hos hotellerne uden for København er det marginalt bedre. Her er 15 pct. af det normale antal bookinger på ”bogen”.

”Virksomhederne kan ikke blive ved med at køre med store udgifter og meget lille omsætning. Dette mønster vil resultere i flere fyringer og konkurser, når virksomhederne kigger ind i en lang periode med meget lav belægning. Og det understreget behovet for hjælp,” siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA.

Konkurserne i erhvervet er ikke eksploderet endnu, men Kristian Nørgaard fremhæver, at mange hoteller inden for få måneder skal betale moms, skatter og arbejdsmarkedsbidrag, efter at betalingsfristerne i foråret blev udskudt. Og den seneste omgang restriktionsstramninger har fjernet mange virksomheders forhåbninger til ”julesalget” grundet grænselukninger, forlængelse af kl. 22-reglen og det sænkede forsamlingsforbud.

HORESTA vurderer, at mellem 5.000 og 6.000 stillinger i hotelerhvervet er forsvundet siden foråret.

Medlemmer kan læse HORESTAs analyser af hotellernes forventninger til efterspørgslen i perioden september til december 2020 her. Det er hhv. Corona-analyse 14 og 15.

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind