Folketingets partier sat i aftes gang i forhandlingerne om mere økonomisk hjælp til de erhverv, der er hårdest ramt af coronarestriktioner.

Forhandlingerne gik i gang kl. 18.30, men parterne nåede ikke til enighed.

HORESTA efterlyser langsigtede planer i erkendelse af, at coronakrisen vil strække sig langt ind i 2021.

”Nu har vi altså brug for, at vi får kigget lidt længere ud i fremtiden og erkendt, at vi nok skal have corona i lige så lang tid endnu og i hvert fald indtil sommer,” sagde HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, i TV-Avisen.

”Jeg bliver engang imellem spurgt, hvordan er det her i forhold til finanskrisen, og der må jeg bare sige: Finanskrisen det var ren søndagsskole,” Peder Madsen, direktør, Hotel Koldingfjord, til TV-Avisen.

Udover mere langsigtede hjælpepakker efterlyser HORESTA hjælp, som gavner alle dele af erhvervet, og som også tager højde for, at mange virksomheder er ramt af ændret kundeadfærd som følge af, at det er blevet mere besværligt at gå på restaurant, bo på hotel osv., samt som effekt af øget frygt for smitte på grund af de mange restriktioner.

TV-Avisen talte i aftes også med Peder Madsen, der er direktør på Hotel Koldingfjord. Han håbede på et hurtigt forlig på Christiansborg.

”Vi ser ind i en branche, som er blodrød, og derfor er det helt nødvendigt for at kunne bevare arbejdspladser i den her branche, at der kommer kompensationsordninger både på løn og på faste omkostninger,” sagde Peder Madsen.

Se indslaget fra TV-Avisen her (fra 00.40 min.)

Log ind