Der er ingen tvivl om, at mange virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet lider. Og nye restriktioner gør en dyster situation endnu mørkere. Sådan lyder det fra HORESTA, der har kigget nærmere på Danske Banks tal for danskernes kortforbrug.

De viser, at de 14 dage, som fulgte efter de seneste restriktioner, faldt omsætningen i restauranterhvervet med 16 procentpoint, hvilket kan omregnes til et omsætningstab for branchen på ca. 125 mio. kr. om ugen, fortæller HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

”Tallene fortæller tydeligt historien om, hvordan restriktioner med det samme har indflydelse på virksomhedernes omsætning. Medlemmernes telefoner gløder med afbud hver gang, at regeringen strammer skruen for vores erhverv,” fortæller Jonas Kjær.

Grafen nedenfor viser kun danskernes private forbrug på kreditkort og MobilePay, og forbruget fra andre segmenter som turister, forretningsgæster og selskaber, som er hårdere ramt end det private forbrug, er således ikke inkluderet i indekset. Det reelle nuværende omsætningsniveau er lige nu kun på 50-60 pct. af det normale, vurderer HORESTAs analyseafdeling.   

Næste gang offentliggør Danske Bank tal for periode, hvor danskerne begyndte at få udbetalt deres indefrosne feriepenge. Jonas Kjær forventer dog ikke, at den kapitalindsprøjtning vil kunne ændre det samlede billede af branchens situation.

”Der er meget langt til den omsætning, som vi så på samme tidspunkt sidste år, og udbetalingen af feriepengene falder oven i en tid, hvor erhvervet er pålagt skrappe restriktioner. Derfor forventer vi desværre ikke, at feriepengene får den store effekt på vores erhverv,” lyder det afsluttende fra Jonas Kjær.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind