Regeringen bør have en klar plan for, hvilke coronarestriktioner der skal træde i kraft, når smittetallet stiger. Det vil nemlig give hoteller, restauranter og mange andre virksomheder bedre vilkår for at kunne tilpasse deres forretning, når smitten udvikler sig.

Sådan lyder anbefalingen fra de økonomiske vismænd, og dermed er der opbakning fra regeringens helt centrale økonomiske rådgivere til HORESTAs ønske om at få en langsigtet plan. Planen skal skabe klarhed over, hvad der skal til, før nye restriktioner træder i kraft – og senere udfases. HORESTA ønsker også, at planen indeholder besked om, hvad de enkelte restriktioner udløser af kompensation samt at der evalueres på virkningerne af restriktionerne, så kun de restriktioner der giver størst smittebegrænsning og mindst skade på samfundsøkonomien tages i brug.

I aftes i TV-Avisen kommenterede HORESTAs politiske chefkonsulent, Kristian Nørgaard, forslaget fra vismændene.

”Det vil give os noget forudsigelighed. Det vil give os en vished om, hvad vi ser ind i, og hvordan vi kan tilpasse forretningen,” sagde Kristen Nørgaard.

Direktør på Hotel Frederik VI i Odense, Thomas Danielsen, deltog også i TV-Avisen. Han efterlyste også bedre planlægning af restriktionerne og fortalte, at han de seneste måneder har mistet halvdelen af sine kunder på grund af den usikkerhed, restriktionerne har skabt.

(artiklen fortsætter under billedet)

Erhvervsminister Simon Kollerup fortalte, at regeringen er i fuld gang med at finde en model for et varslingssystem.

”Vi er på sagen og håber også, at vi snart kan præsentere et varslingssystem, så vores erhvervsliv i god tid ved, hvad det er for tiltag, de skal sætte i værk,” sagde Simon Kollerup.

Se indslaget fra 8:35 her.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Log ind