På Folketingets åbningsdag meddelte statsminister Mette Frederiksen (S), at hun anerkender til TV2 Lorry, at København er særligt hårdt ramt af coronapandemiens konsekvenser.

”Der er behov for nogle særlige indsatser i hovedstaden. I det videre arbejde med den grønne omstilling og genopretning skal vi have et særligt blik på, om vi kan lave noget i København, der skaber øget aktivitet i hovedstaden, siger hun.

Både HORESTA og overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (S), forsøger nu at råbe Folketinget op.

”Hvis Københavns turismeerhverv skal op at køre igen, skal vi have genindført lønkompensationsordningen, og så skal momsen på ydelser købt på hoteller og restauranter sænkes, sådan som man har set det i andre lande,” mener Annette Hyldebrandt, der er chef for Turisme og Oplevelsesøkonomi i HORESTA.

I HORESTA ønsker de også en mere langsigtet plan, som kan skabe noget mere forudsigelighed for erhvervslivet.

Se indslaget fra i aftes her.

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag

Gå ikke glip af branchens største netværksdag, når vi torsdag den 21. november samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag i København. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen.

Log ind