Restauranter og barer er blandt de virksomheder, som i de kommende 14 dage kan forvente besøg af Arbejdstilsynet (AT), der rykker ud for at kontrollere, om de har styr på sikkerhed og hygiejne i forbindelse med corona.

ATt har sat 50 tilsynsførende af til opgaven.

”På landets virksomheder har arbejdsgiverne et særligt ansvar for at sikre, at man efterlever retningslinjerne om at mindske smittespredningen. Nu sætter Arbejdstilsynet så ekstra ind for at understøtte og sikre, at det også sker i praksis,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Forud for et eventuelt besøg fra Arbejdstilsynet anbefaler HORESTA alle medlemmer at benytte sig af vores ”SAFE TO VISIT”-program. Programmet blev udviklet i forbindelse med genåbning af restauranterhvervet i foråret og er gratis at bruge for alle medlemmer.

I dag har tre ud af fire medlemsvirksomheder taget systemet i brug

”SAFE TO VISIT” rummer både en opdateret vejledning i, hvilke myndighedskrav man skal leve op til, informationsmateriale til opsætning i virksomheden samt et onlinekursus til medarbejderne.

Udover restauranter og barer vil også butikker, slagterier og ikke mindst minkfarme bliver kontrolleret af myndighederne.

Log ind