Som beskrevet i nyhedsbrevet af 5. oktober 2020, så er restauranter og barer blandt de virksomheder, som i disse uger får besøg af Arbejdstilsynet (AT), der rykker ud for at kontrollere, om de har styr på sikkerhed og hygiejne i forbindelse med corona.

HORESTA har fra vores medlemmer erfaret, at de tilsynsførende fra AT i nogle tilfælde er gået videre i deres anbefalinger, end sundhedsmyndighederne anbefaler. De har blandt andet foreslået flere virksomheder, at medarbejdere i aflukkede rum (hvor gæster ikke har adgang) skulle bære mundbind.

HORESTA har på denne baggrund haft en dialog med Arbejdstilsynet, hvor vi blandt andet har bedt dem bekræfte, at der ikke er et krav om mundbind, hvis medarbejdere opholder sig bag en afskærmning eller i et aflukket rum, hvor gæster har adgang.

AT har besvaret HORESTAs henvendelse bekræftende, og har i denne forbindelse tilrettet informationen på deres hjemmeside om tilsynsbesøgene.

HORESTA har desuden anmodet AT om at udvise hensyn i anledning af den forestående efterårsferie, som for vores medlemmer er en travl tid.

Forud for et eventuelt besøg fra Arbejdstilsynet anbefaler HORESTA alle medlemmer at benytte sig af vores ”SAFE TO VISIT”-program. Programmet blev udviklet i forbindelse med genåbning af restauranterhvervet i foråret og er gratis at bruge for alle medlemmer.

Vær i øvrigt opmærksom på, at Arbejdstilsynet muligvis vil have fokus på brug af visirer. Flere steder er man begyndt at bruge såkaldte hagevisirer, som kun dækker mund og næse. Disse visirer er ikke tilladte i henhold til bekendtgørelsen, men i HORESTA arbejder vi for, at det skal blive muligt at bruge dem.

Covid-19 skal ikke længere anmeldes som arbejdsskade

Sundhedsstyrelsen har ændret kategoriseringen af covid-19. Covid-19 bliver nu betragtet som en smitsom sygdom på linje med f.eks. influenza og ikke en alment farlig sygdom som tidligere. Dermed skal sygdommen ikke længere anmeldes som en arbejdsskade.

Log ind