Erhvervsstyrelsens aktivitetspulje er åben indtil på søndag, og den skal hjælpe danske virksomheder under coronavirus/covid-19. Puljen er øremærket restaurationsbranchen, og der kan søges om beløb op til 25.000 kroner til aktiviteter for gæster og kunder.

Det betyder, at barer, den lokale restaurant eller caféen på hjørnet kan få en økonomisk håndsrækning til at sætte gang i nye aktiviteter, der kommer gæsterne til gode på trods af restriktive åbningstider i branchen.

Aktivitetspuljen kan søges af registrerede fødevarevirksomheder, som serverer mad, drikke eller tobak til indtagelse på serveringsstedet. Det er et krav, at virksomheden plejer at have åbent efter kl. 22.

Sådan gør du

Undersøg, om du opfylder kravene

Du kan søge om tilskud, hvis din café, bar eller restaurant mv.:

  • har haft åbent efter kl. 22 fra og med den 19. august og nu er berørt af forbuddet mod at holde åbent efter kl. 22, indført den 19. september 2020
  • fremgår af Fødevarestyrelsens liste over autoriserede og registrerede fødevarevirksomheder. Se, om din virksomhed fremgår på Fødevarestyrelsens liste på findsmiley.dk
  • ikke har misligholdt gæld til det offentlige eller er under konkurs
  • kan anvende tilskuddet senest den 31. december 2020.

Hvis du vil arrangere en aktivitet for dine gæster, skal den naturligvis leve op til de gældende regler for fx brug af mundbind og størrelsen på forsamlinger. Der er derudover en række specifikke krav, som du kan finde på Virk.

Det skal du have klar

Når du søger tilskud, skal du oplyse, at du er omfattet af forbuddet mod at holde åbent efter kl. 22. Og du skal beskrive, hvordan aktiviteten vil komme dine kunder til gode. Du skal også oplyse, hvor meget støtte du har fået efter de minimis-forordningen.

Oplysningerne anvendes til at vurdere din ansøgning om tilskud. Du vil blive bedt om en tro- og loveerklæring.

Beregning af tilskud

Hvis Erhvervsstyrelsen samlet modtager ansøgninger for mere end de 200 mio. kr., som der er i puljen, vil dit tilskud blive reduceret forholdsmæssigt.

Din ansøgning kan blive udtrukket til stikprøvekontrol og i tilfælde af manglende eller fejlagtig information, kan du blive pålagt et tilbagebetalingskrav.

Søg om tilskud

Puljen søges på Virk. Du skal selv søge om tilskud med dit NemID. Det betyder, at din revisor eller andre ikke kan søge for dig.

Der er åbent for ansøgning til den 15. november 2020.


Send ansøgning

Læs mere om puljen her.

Log ind