Der har været langt mellem de udenlandske turister i Danmark i år sammenlignet med 2019. For selvom mange virksomheder kom godt igennem sommeren, så skyldtes det i høj grad, at danskerne blev hjemme i sommerferien.

Nye tal fra Nationalbanken fortæller, at der i årets ni første måneder har manglet turismeindtægter fra udenlandske gæster på hele 12 mia. kr. Det er mere end en halvering.

”Krisen har ramt dansk erhvervsliv meget forskelligt. Nogle brancher som for eksempel detail buldrer frem, men turismeerhvervet er selvsagt hårdt ramt, når mulighederne for at bringe folk fra hele verden sammen mindskes. Og danskernes forbrug har ikke kunne dække det store hul, som manglen på udenlandske gæster efterlader,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, og fortsætter:

”Fjerde kvartal ser - om muligt - endnu mere dystert ud. Forsamlingsforbuddet rammer hårdt i de vigtige julefrokostmåneder, næsten alle grænserne er lukkede, og ordrebøgerne er rungende tomme. Hertil kommer den seneste uges melding om tvangslukning af restauranterhvervet i syv nordjyske kommuner. Skal mange af virksomhederne overleve, og de danske arbejdspladser bevares, så skal danskerne bruge erhvervet som aldrig før,” lyder det fra Jonas Kjær.

Læs mere om tallene fra Nationalbanken her.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Log ind