Hvad har turisme- og oplevelseserhvervet brug for lige nu, og hvordan får vi branchens virksomheder igennem krisen?

For at få input til svarene på de spørgsmål, havde statsminister Mette Frederiksen (S) fredag inviteret HORESTA og en håndfuld af organisationens medlemmer til et videomøde om, hvordan det står til for erhvervets virksomheder, og hvordan vi fremadrettet sikrer arbejdspladser og forretningernes overlevelse.

Foruden statsministeren bestod mødet af Karen Nedergaard, Absalon Hotel Group, Mette Ravn, Vingsted Hotel og Konferencecenter, Christina Nielsen, Sinatur Hotel og Konference (Sixtus), Georg Sørensen, MCH Messecenter Herning A/S, Piet Klein, Restaurant Flammen og Lars Mouritzen, Papegøjehaven samt HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen.

HORESTAs medlemmer gav statsministeren et billede af erhvervets udfordringer og aktuelle situation.

”Fælles for hele erhvervet er nødvendigheden af, at de politiske aftaler realiseres, og at hjælpen kommer ud til virksomhederne hurtigst muligt. Det er også centralt, at arbejdsfordelingsmodellen hurtigst muligt justeres, så den kan bruges i vores virksomheder, og vi kan undgå at afskedige vores medarbejdere. Det budskab blev sendt helt klart til statsministeren,” fortalte Kirsten Munch.

Statsministeren var lydhør og benyttede også mødet til at se fremad og pegede på behovet for hurtigst muligt at få sat gang i både ferie- og erhvervsturismen, når det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

”Budskabet til statsministeren var, at selv små justeringer af restriktioner og retningslinjer kan have en stor effekt for erhvervet, og det kan gennemføres her og nu uden risiko for sundheden. Der er samtidig behov for at fremme omsætningen gennem et oplevelsesfradrag til danskerne eller et øget fradrag for oplevelsesgaver fra arbejdsgiver til ansatte. Og så er der endelig brug for at forbedre danske virksomhedernes konkurrenceevne ved at nedsætte momsen, så vi kan tiltrække udenlandske gæster, når grænserne igen åbner” fortæller Kirsten Munch.

Deltagerne ved HORESTAs THE NEXT NORMAL-konference kan høre statsminister Mette Frederiksen, der åbner arrangementet. Tilmeldingen lukker i dag.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind