Når kokken koger en gryderet, er det afgørende, at maden bliver varmebehandlet, nedkølet og varmeholdt korrekt. Ellers kan der hurtigt udvikle sig bakterier, som kunderne bliver syge af. For at hjælpe virksomheder og madprofessionelle til at øge fødevaresikkerheden, har Fødevarestyrelsen lanceret et nyt og gratis digitalt værktøj, SiTTi (Sikker Temperatur Tid).
HORESTA har længe opfordret til, at styrelsen udviklede et sådant værktøj til brug for virksomhedens risikoanalyse og egenkontrol, og det glæder fødevarechef Tine Skriver, at det nu er klar til at blive taget i brug.
”Værktøjet kan bidrage til den eksisterende vejledning af virksomhederne, som guider til en sikker og korrekt tilberedning og opbevaring af maden. Dette værktøj kan hjælpe virksomhederne til at dokumentere i sin egenkontrol, at fødevaresikkerheden er i orden, også hvis man fraviger de gængse tommelfingerregler for opvarmning på 75 grader C og nedkøling på 3 timer,” fortæller Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.
Prøv SiTTi på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Sunset Boulevard klar til tysk ekspansion efter stærkt år
18-02-2025
-
Bypark foran Tivoli udskudt til tidligst 2030
18-02-2025
-
Svinkløv Badehotel fastholder solid indtjening
18-02-2025
-
Stjernekok åbner ny restaurant på Færøerne
18-02-2025
-
Rekordår for turismen: Flere udlændinge, færre danske gæster
18-02-2025
-
HORESTA: Erhvervsturismen skal styrkes
18-02-2025
-
Rekordturisme i Billund skaber vækst og arbejdspladser
18-02-2025