Når kokken koger en gryderet, er det afgørende, at maden bliver varmebehandlet, nedkølet og varmeholdt korrekt. Ellers kan der hurtigt udvikle sig bakterier, som kunderne bliver syge af. For at hjælpe virksomheder og madprofessionelle til at øge fødevaresikkerheden, har Fødevarestyrelsen lanceret et nyt og gratis digitalt værktøj, SiTTi (Sikker Temperatur Tid)

HORESTA har længe opfordret til, at styrelsen udviklede et sådant værktøj til brug for virksomhedens risikoanalyse og egenkontrol, og det glæder fødevarechef Tine Skriver, at det nu er klar til at blive taget i brug.

”Værktøjet kan bidrage til den eksisterende vejledning af virksomhederne, som guider til en sikker og korrekt tilberedning og opbevaring af maden. Dette værktøj kan hjælpe virksomhederne til at dokumentere i sin egenkontrol, at fødevaresikkerheden er i orden, også hvis man fraviger de gængse tommelfingerregler for opvarmning på 75 grader C og nedkøling på 3 timer,” fortæller Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Prøv SiTTi på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Letz Sushi åbner i Risskov

Risskov bliver en restaurant rigere, når sushikæden Letz Sushi åbner nu sin fjerde restaurant i Aarhus. Denne gang har Letz Sushi kastet sin kærlighed over Risskov, hvor man mandag 27. februar åbner op i helt nye omgivelser, skriver Lokalavisen.

Log ind