Landets hoteller, restauranter, møde- og kongrescentre, attraktioner mv. er hårdt ramt af aflysninger og mangel på fremtidige bookinger. Det er nu direkte truende for mange virksomheders eksistens, og hundredvis af arbejdspladser står til at blive nedlagt inden for meget kort tid.

HORESTA har på den baggrund indgået en forståelse med 3F om, at virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen nu får mulighed for at lave lokale tilpasninger, som fraviger de sædvanlige vilkår i overenskomsten. Både HORESTA og 3F har derfor nu opfordret deres medlemmer til at lave alle de lokale aftaler og tiltag, der skal til, for at sikre virksomhedernes overlevelse og flest mulige arbejdspladser.

”Vi står i en meget usædvanlig situation, og vi er nødt til at gribe tingene anderledes an for at kunne bevare så mange jobs i vores erhverv som muligt”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA. Hun roser 3F for at have udvist stor imødekommenhed og forståelse for erhvervets situation.

Initiativet skal ses som et blandt flere tiltag, og HORESTA og 3F arbejder samtidig på andre initiativer på beskæftigelsesområdet. Flere af disse kræver dog også regeringens involvering og er allerede bragt i forslag.

”Erhvervet bløder og står til at tabe flere milliarder i 2020, hvis den nuværende situation fortsætter. Det er allerede trecifrede millionbeløb, som erhvervet har tabt på nuværende tidspunkt. Vi har rost regeringen for at være ude med den første hjælpepakke i går, men det er helt afgørende, at vi ser det næste initiativ hurtigt, og vi er i tæt dialog med regeringen herom. Herunder i den task force som regeringen har nedsat”, siger Katia K. Østergaard.

Video: HORESTA gik på gaden i kamp mod forringet udeservering

”Vi blev taget utrolig godt imod alle steder. Det var dejligt at opleve. Der er tydeligvis stor frustration blandt byens cafeer og restauranter over det nye forslag, og mange gæster undrede sig også over, at man vil lukke store dele af byen ned fra kl. 22 på hverdage”, siger Pia E. Voss.

Log ind