Kære medlemmer

Det er en hidtil uset tid, som verden, vores samfund, vores land og vores branche lige nu står overfor.

I de sidste dage har situationen ændret sig dagligt i et stadigt forsøg på at bekæmpe Corona-virussen og redde menneskeliv.

Regeringen har truffet vanskelige og nødvendige beslutninger om indgreb i vores samfund, som vi for ganske få uger siden ikke havde forestillet os nogensinde skulle overvejes.

Klokken har netop passeret 10.00 onsdag den 18. marts, og fra i dag og de næste uger frem vil vi møde et uigenkendeligt gadebillede, når tusinder af restauranter, cafeer og natklubber lukker ned. Det liv og den vitalitet, vi er vant til rundt om os, som kendetegner vores samfund og tiltrækker turister fra hele verden, er for en tid sat ud af spil. Det bliver en dag vi aldrig glemmer.

Der arbejder til daglig over 100.000 mennesker i de danske restauranter, cafeer og natklubber. Fra i dag skal de ikke møde på arbejde, med undtagelse af restauranter, som kan tilbyde take away.

Hertil kommer de mange hoteller, kongrescentre, attraktioner, forlystelsesparker osv., som også er enten lukket eller kører på allersvageste blus - ikke som følge af et forbud om at holde åben, men fordi deres forretningsgrundlag er forsvundet. Også her skal tusindvis af medarbejdere ikke længere møde på arbejde.

Vi kan ikke kontrollere virussen (endnu), men vi kan kontrollere, hvordan vi håndterer situationen bedst. En situation, som efter al sandsynlighed ikke ændres hurtigt, men hvor vi tværtimod er nødt til at forberede os på en længere periode med usikkerhed og et totalt ændret forretningsgrundlag.

I HORESTA gør vi vores yderste for at give vores medlemmer al den rådgivning og støtte, vi overhovedet kan. Og i tæt dialog med regeringen arbejder vi målrettet for politiske beslutninger og tiltag, som kan hjælpe vores virksomheder med at overleve. Både nu og på længere sigt.

Vi ved, at mange spørgsmål forbliver åbne, mange bekymringer er endnu ikke behandlet, og at den økonomiske støtte, vi vil opnå med diverse hjælpepakker fra regeringens side, desværre ikke vil række 100%. Denne krise vil uundgåeligt være forbundet med store tab for virksomhederne og for det danske samfund som helhed.

Jeg kan forsikre jer om, at mit team og jeg vil fortsætte utrætteligt med at arbejde for vores branche og vores medlemmer. Holde jer informeret, svare på jeres spørgsmål, tale vores sag i presse og medier, presse på med vores forslag i regeringen og på Christiansborg – ja i det hele taget gøre alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe vores erhverv igennem denne periode.

Vi er et særligt udsat erhverv og vi har derfor brug for regeringens særlige hjælp.

Vi har et ansvar for 130.000 medarbejdere hver dag i vores branche. Eller rettere, det havde vi indtil for ganske nylig. Lige nu er antallet desværre langt færre.

Vores medarbejdere er vores vigtigste aktiv, og ingen må være i tvivl om, at kampen, vi kæmper, også er for dem. Med et mål om at kunne byde forhåbentlig alle velkommen tilbage på deres arbejdsplads igen på et tidspunkt.

Jeg modtager dagligt mange fantastisk søde mails og beskeder fra branchens medarbejdere, som takker os i HORESTA for præcis det. Ligesom de mange opmuntrende og støttende mails vi hver dag modtager fra vores medlemmer, leverandører og mange andre, som lever af vores erhverv. Det er flot. Det er rørende. Det går lige i hjertet.

Lad os stå sammen faste og stærke. Og lad os vise danskerne, at vi kommer igen og spreder liv, oplevelser og livskvalitet i befolkningen.

I kan stole på, at vi i HORESTA er med jer hele vejen.

Med mange tanker og venlige hilsner


Katia K. Østergaard
Adm. direktør

 

Log ind