Coronakrisens karantæne af danskerne betyder desværre også omfanget af kvinder, der er udsat for vold og overgreb indenfor hjemmets fire vægge, er steget indenfor de seneste uger. Og krisecentrene har ikke længere tilstrækkeligt med plads.

HORESTA har i løbet af de sidste par dage været i dialog med flere af de organisationer og krisecentre, der mangler plads til dem, der søger hjælp. Mange hoteller og andre overnatningssteder har allerede budt sig til. 

HORESTA hjælper gerne med at formidle kontakten til hjælpeorganisationer, hvis jeres overnatningsvirksomhed er interesseret. Det er jer, der forhandler aftalen med organisationerne. For yderligere information - chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA, Annette Hyldebrandt, på 29 12 72 98 eller [email protected].  

Vær opmærksom på, at man helst skal have værelser med tekøkken og meget gerne lidt afsides i en selvstændig afdeling. Man skal være indstillet på at forpligte sig for 2-4 måneder, fordi de kriseramte kvinder ikke bare kan flyttes ud, når Corona-krisen er ovre. Det vil afhænge af en konkret udslusningsplan for kvinderne. 

Der vil blive lavet aftaler med lokale vagtselskaber, så sikkerheden er garanteret for både kvinderne og personalet.

Log ind