Året startede godt ud for hotelerhvervet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Med flere end 930.000 overnatninger på danske hoteller voksede måneden med 2,7 pct. sammenlignet med 2019. En del af forklaringen er dog også mange nye hotelværelser.

HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen understreger dog, at udsigterne ikke ser positive ud for de næste måneder i hotelerhvervet.

Han uddyber, at konsekvenserne af coronavirussen er tiltaget drastisk fra slutningen af februar til nu, og det har allerede kostet erhvervet et trecifret millionbeløb.

”Det er selvfølgelig glædeligt, at året startede fornuftigt ud, men det kommer på ingen måde til at dække det økonomiske hul, som virksomhederne får slået i deres regnskaber i disse uger. Coronafrygt, aflysninger og ændringer i rejsemønstre har skabt en situation, som er ulig noget, erhvervet har oplevet tidligere,” fortæller Jens Zimmer Christensen.

HORESTA er netop nu ved at danne sig overblikket over konsekvenserne af coronavirussen, men en stor del af erhvervets virksomheder beretter om kæmpe omsætningstab.

HORESTAs formand håber, at regeringens hjælpepakke vil tage højde for de store udfordringer i hotel-, restaurant- og turismeerhvervet lige nu. Udfordringerne som følge af faldende salg og omsætning inkluderer stram likviditet.

Ejer sælger hotel efter 24 år ved roret

Et sønderjysk hotel med 119 værelser er blevet sat til salg til et tocifret millionbeløb. Der er brug for et generationsskifte, lyder det fra hotellets ejer.

Log ind