HORESTA roser regeringen og oppositionen for at handle hurtigt og forhandle en aftale på plads, som sikrer erhvervslivet en vigtig håndsrækning til at komme igennem den aktuelle krise.

For hotel-, restaurant- og turisterhvervet er det særligt afgørende, at den nye aftale i forhold til regeringens udspil fra i går giver de tvangslukkede virksomheder i restauranterhvervet mulighed for at få dækket alle de faste udgifter op til 60 millioner kroner i perioden 9. marts til 9. juni. Samtidig fastholdes regeringens udspil om kompensation på op til 80 procent afhængigt af omsætningsnedgangen for de øvrige virksomheder.

”Vores erhverv er stort set lukket helt ned nu og har ligget underdrejet i fjorten dage. Derfor er det afgørende med hjælp til erhvervet, som både på kort og langt sigt kan sikre overlevelsen for tusindvis af virksomheder og over 100.000 job. Denne hjælpepakke er den største redningsplanke, vi har set hidtil, og det vil helt sikkert have en effekt”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Vigtigt med det lange lys

Katia K. Østergaard glæder sig over, at der under hele krisen har været stort politisk fokus på at komme erhvervslivet til undsætning. Ikke bare fra regeringens side men også fra en ansvarlig opposition. Hun glæder sig samtidig over, at der er bred politisk opbakning til at bruge et trecifret milliardbeløb på at genrejse de udsatte dele af dansk erhvervsliv, hvis det bliver nødvendigt.

”Men tid er afgørende. Derfor er er utrolig vigtigt, at politikerne handler så hurtigt, som de gør. Om fjorten dage kan det være for sent for mange virksomheder med en hjælpende hånd”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA opfordrer til, at politikerne har fokus både den akutte krisebistand og på den fremtidige genrejsning af særligt de mest udsatte erhverv.

”Efter at krisen er begyndt at klinge af, kan vi frygte, at det vil tage op til et halvt år for hotel-, restaurant- og turisterhvervet at komme på fode igen. Det er noget længere end for andre erhverv, og det skyldes, at rejser og oplevelser typisk er noget af det, der rammes hårdest og i længst tid. Derfor er det vigtigt i drøftelserne om hjælp til erhvervslivet, at politikerne har det lange lys på.  

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind