HORESTA roser regeringen og oppositionen for at handle hurtigt og forhandle en aftale på plads, som sikrer erhvervslivet en vigtig håndsrækning til at komme igennem den aktuelle krise.

For hotel-, restaurant- og turisterhvervet er det særligt afgørende, at den nye aftale i forhold til regeringens udspil fra i går giver de tvangslukkede virksomheder i restauranterhvervet mulighed for at få dækket alle de faste udgifter op til 60 millioner kroner i perioden 9. marts til 9. juni. Samtidig fastholdes regeringens udspil om kompensation på op til 80 procent afhængigt af omsætningsnedgangen for de øvrige virksomheder.

”Vores erhverv er stort set lukket helt ned nu og har ligget underdrejet i fjorten dage. Derfor er det afgørende med hjælp til erhvervet, som både på kort og langt sigt kan sikre overlevelsen for tusindvis af virksomheder og over 100.000 job. Denne hjælpepakke er den største redningsplanke, vi har set hidtil, og det vil helt sikkert have en effekt”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Vigtigt med det lange lys

Katia K. Østergaard glæder sig over, at der under hele krisen har været stort politisk fokus på at komme erhvervslivet til undsætning. Ikke bare fra regeringens side men også fra en ansvarlig opposition. Hun glæder sig samtidig over, at der er bred politisk opbakning til at bruge et trecifret milliardbeløb på at genrejse de udsatte dele af dansk erhvervsliv, hvis det bliver nødvendigt.

”Men tid er afgørende. Derfor er er utrolig vigtigt, at politikerne handler så hurtigt, som de gør. Om fjorten dage kan det være for sent for mange virksomheder med en hjælpende hånd”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA opfordrer til, at politikerne har fokus både den akutte krisebistand og på den fremtidige genrejsning af særligt de mest udsatte erhverv.

”Efter at krisen er begyndt at klinge af, kan vi frygte, at det vil tage op til et halvt år for hotel-, restaurant- og turisterhvervet at komme på fode igen. Det er noget længere end for andre erhverv, og det skyldes, at rejser og oplevelser typisk er noget af det, der rammes hårdest og i længst tid. Derfor er det vigtigt i drøftelserne om hjælp til erhvervslivet, at politikerne har det lange lys på.  

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Log ind