HORESTA presser på for, at regeringen finder en model for lønkompensation så antallet af medarbejdere, som i dag står til afskedigelse kan begrænses mest muligt.

”Vores medlemmer er under et ekstremt pres i disse timer og dage, og mange af dem er i gang med lukninger og store fyringsrunder, som vil få kolossal betydning for det danske arbejdsmarked. Derfor er der akut brug for tiltag fra regeringens side, som kan lægger en dæmper på dette”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Hun opfordrer regeringen til allerede i dag at komme med nyt tiltag, som kan sikre mange tusinde arbejdspladser ved at give virksomhederne mulighed for at beholde medarbejdere ved mulighed for lønkompensation.

”Det giver sig selv, at man som ansvarlig ledelse er nødt til at handle, når en meget stor del af den normale omsætning forsvinder, mens omkostningerne er de samme. I dag og de kommende dage vil mange tusinde danskere miste deres job, hvis ikke der bliver handlet hurtigt”, siger Katia K. Østergaard.

Kontantpligt driller forlystelsesparker: ”Vi vil bare gerne have lidt fleksibilitet”

De kolde kontanter er en varm kartoffel. I hvert fald når det handler om erhvervslivets pligt til at modtage dem. Debatten om retten til at sige nej til kontanter har raset længe, og nu presser også forlystelsesparker og koncertsteder på for at få blødt op omkring den lovgivning, der forpligter alle salgssteder til at tage imod kontanter, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind