HORESTA bakker op om, at regeringen nu lukker grænserne for blandt andre turister for at stoppe spredningen af corona-virussen.

”Vi har forståelse for, at vi som samfund er nødt til at gribe til helt ekstraordinære tiltag for at stoppe smittespredningen. Vi håber på, at disse drastiske skridt medvirker til at forkorte den aktuelle corona-krise”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Allerede inden aftenens udmelding fra statsminister Mette Frederiksen er meget store dele af hotel-, restaurant- og turisterhvervet lagt ned. Mange virksomheder har i løbet af dagen i dag opsagt tilsammen tusindvis af medarbejdere. Med den nye udmelding fra regeringen vil situationen blive markant forværret for erhvervet.

”Samtidig med at vi bakker op om de tiltag, som regeringen har gennemført i løbet af den seneste uge, er der akut brug for tiltag, som kan sikre overlevelsen for virksomheder og opretholdelsen af over 100.000 arbejdspladser”, siger Katia K. Østergaard.

Hun opfordrer først og fremmest til, at regeringen meget snart åbner op for lønkompensation for alle de virksomheder, som er lukket mere eller mindre ned.

”Det handler om virksomheder, der i løbet af en uge har fået fjernet hele eksistensgrundlaget. Virksomhedernes omkostninger er de samme som før, men hele eller meget store dele af omsætningen er væk. Samtidig handler det om mange tusinde danskeres job. Der skal ske noget meget drastisk, hvis vi skal undgå en situation med et massivt antal konkurser og masseafskedigelser”, siger Katia K. Østergaard.

NY i HORESTA: Sommerland har store forventninger til 2024

Fårup Sommerland investerer massivt i en udvidelse af deres Aquapark og udbygger samtidig deres overnatningsmuligheder med eksklusive trætophytter og flere campingmuligheder. Nu har de opgraderet deres medlemskab af HORESTA.

Udsigt til ny attraktion bekymrer visse borgere

Et nyt udsigtspunkt med en højde på 40 meter i en jysk by er blevet mødt med flere kritiske røster, da en del af de lokale borgere stiller spørgsmål ved, om det vil betyde et farvel til privatlivets fred.

Log ind