TV2/Nyhederne satte i aftes fokus på udfasningen af hjælpepakkerne, efter at en ekspertgruppe tidligere på dagen lagde op til, at udfasningen bør ske fra den 8. juli. Dog med forlængelse for udvalgte og særligt hårdt ramte brancher.

TV2/Nyhederne rettede fokus mod hotel- og konferencemarkedet og interviewede i den forbindelse både direktør Jan Larsen fra Hotel Nyborg Strand og HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

De var enige om, at det er alt for tidligt at udfase hjælpepakkerne over for en branche, som stadigvæk er ramt af lukkede grænser, forsamlingsforbud m.v.

Se indslaget her (kræver TV2 Play-abonnement).

(artiklen fortsætter under billedet)

Jan Larsen sagde:

”2½-3 måneder frem i tiden er bøgerne helt sorte. Der er ingenting. Vores bookinghorisont går jo 3-6 måneder ud i fremtiden. Vi er afhængige af hjælpepakkerne til ud over efteråret”.

Hotel Nyborg Strand kører i dag på 25 procent af den normale omsætning. Det skyldes ikke mindst forsamlingsforbuddet.

Katia K. Østergaard sagde:

”At man åbner gør i sig selv desværre ikke, at gæsterne står i kø. Det tager tid at opbygge markedet igen. Det vil tage rigtig lang tid, før vi ser rejsemønstrene komme tilbage på det niveau, vi kender fra tidligere, og det vil tage rigtig lang tid at få de store møder, konferencer, selskaber med videre booket.”

Log ind