I februar gik antallet af hotelovernatninger frem, og marts startede også godt, men lukningen af grænserne og den delvise nedlukning af Danmark har sat sine alvorlige spor hos overnatningsvirksomhederne.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne havde kun 431.000 overnatninger i marts, hvilket er et fald på flere end 726.000 overnatninger svarende til 62,8 pct. sammenlignet med sidste år.

En hidtil uset krise, fortæller HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen.

”Tallene taler deres eget alvorlige sprog. Erhvervet har aldrig oplevet noget lig COVID-19. Og mens starten af marts var mere eller mindre normal i erhvervet, så vil opgørelsen for april se langt værre ud. Her har størstedelen af hotelerhvervet holdt fuldstændig lukket, og det vil tage år før deres omsætning igen vil komme på niveau med før krisen,” siger Jens Zimmer Christensen.

I sommermåneder sidste år var der 2,8 mio. udenlandske hotelovernatninger, og HORESTAs formand efterlyser en plan for grænseåbningerne, så virksomhederne forhåbentlig kan få en del af denne omsætning igen i år.

”Der er ingen tvivl om, at danskerne i år vil udgøre langt størstedelen af gæsterne i turisme- og oplevelseserhvervet. Men vi ser både Norge og Tyskland gøre klar til at åbne grænserne til Danmark, og det vil uden tvivl være en hjælp for virksomhederne her i landet, hvis Danmark gjorde det samme,” siger Jens Zimmer Christensen.

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Log ind