68 pct. af HORESTAs medlemmer føler sig fortsat udfordrede eller slet ikke tilstrækkeligt hjulpet af hjælpepakkerne til de kommende måneder. Det viser en medlemsundersøgelse foretaget af HORESTA.

15 pct. af erhvervets virksomheder mener, at der er stor eller meget stor sandsynlighed for, at de må lukke permanent med de retningslinjer, der er på nuværende tidspunkt. Forlænges og justeres hjælpepakkerne ikke, vil det få store konsekvenser for hotel- og restauranterhvervet, mener HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

”Uden udenlandske gæster og med et forsamlingsforbud der forhindrer større selskaber, konferencer, kongresser m.m. er en stor del af erhvervets omsætning forsvundet. Derfor har erhvervets virksomheder hårdt brug for hjælpepakker, og det vil tage lang tid, før omsætningen bare nærmer sig førkriseniveauet,” fortæller HORESTAs cheføkonom.

Blandt de virksomheder, der endnu ikke er åbnet, angiver knap en tredjedel, at det er for omkostningsfuldt og risikabelt at åbne, og at der er behov for mere viden om, hvordan genåbningen af grænserne vil forgå.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind