Tomme hoteller kan udgøre rammerne for COVID-19-patienter, der er i risiko for at smitte andre. Sådan lød et nyt initiativ fra regeringen på et pressemøde tirsdag formiddag.

Det kan for eksempel være borgere, der deler hustand med en person i risikogruppen, eller familier, der bor tæt og ikke har et overskydende værelse til den smittede person. Tilbuddet er frivilligt og kun for personer, der er »selvhjulpne,« understreger regeringen.

Regeringen vil snarest fremsætte lovforslag, der gør det muligt at give kommunerne ansvaret for at stille faciliteterne til rådighed under covid-19-epidemien ved at leje sig ind på hoteller og lignende.

HORESTA roser initiativet, som vil kunne skabe tiltrængt omsætning hos nogle virksomheder.

”Mange virksomheder har tomme værelser, og de har allerede erfaringer med lignende situationer fra hjemvendte danskere m.m. Hotellerne kan håndtere det, for det er klart, at det kræver en helt særligt,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør, til TV Avisen.

Det er kommunerne, der får ansvaret, og de skal i samråd med borgerens læge visitere til isolationsfaciliteterne.

Se hele indslaget fra TV Avisen her (2:45).

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind