Få virksomheder har været gennem et lige så uigennemskueligt forløb i forbindelse med genåbningen af erhvervslivet som landets forlystelsesparker. Det mener sekretariatschef i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD), Kristian Nørgaard, efter retningslinjerne for parkerne endnu engang er blevet ændrede.

Nu må virksomhederne lige pludselig ikke åbne de hurtigkørende forlystelser som normalt, lyder det i nye retningslinjer fra Erhvervsministeriet, og disse forlystelser er en afgørende del af forlystelsesparkernes oplevelse og forretningsgrundlaget, understreger Kristian Nørgaard.

”Gæsterne kommer i vores parker for at få en god oplevelse og et sug i maven, og for 14 dage siden fik vi ad vide, at vi kunne åbne efter et sæt retningslinjer, hvor vi sikrer god afstand mellem gæsterne i forlystelserne. Det har vi selvfølgelig forberedt os efter. Nu kommer man så lige før mange parkers åbningsdag og trækker forretningsgrundlaget væk under os. Det er helt uacceptabelt,” siger Kristian Nørgaard, og tilføjer, at det ikke engang er muligt at få klarhed over, hvad en hurtigkørende forlystelse er.

Han mener, at virksomhederne har været kastebold i ugevis i et forløb, der er komplet uretfærdig. Kristian Nørgaard understreger, at forlystelsesparkerne har gjort sig alle de nødvendige forholdsregler for at kunne åbne ansvarligt og forsvarligt. Den 14. maj modtog virksomhederne retningslinjer fra Erhvervsministeriet, hvori der stod, at der skulle være 1 meter mellem gæsterne i langsomme forlystelser og 2 meter i de hurtigkørende. Og det har virksomhederne forberedt sig ud fra.

”Virksomhederne har fulgt de retningslinjer, som de er blevet stillet i udsigt, og de tripper for at komme i gang med at byde gæsterne velkommen med vigtige dage i form af pinsen og grundlovsdag lige om hjørnet. Disse ændrede retningslinjer i 11. time bringer virksomhederne i en håbløs situation. Mange har kaldt medarbejdere tilbage fra lønkompensation, og nu er udsigten til omsætning fuldstændig forandret. Det er ganske enkelt en urimelig behandling de virksomheder, der i forvejen ser ud til at få en sløj sommer.” siger sekretariatschefen i FFD.    

Han henviser desuden til, at forlystelsesparker i både Norge og Tyskland allerede kører med 1-2 meters sikkerhedsafstand.

Medlemmerne af FFD omsætter årligt for 3,4 mia. kr., og parkerne beskæftiger 7.200 personer i højsæsonen. Forlystelsesparkerne anslår, at de allerede har mistet 700 mio. kr. i omsætning på grund af krisen.

Sekretariatet for FFD har til huse hos HORESTA.

Log ind