1 meter mellem gæsterne i de rolige forlystelser og 2 meter mellem gæsterne i hurtigkørende forlystelser. Det havde medlemmerne af Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) planlagt deres åbning efter, da det var kravene i retningslinjerne fra Erhvervsministeriet udstukket i midten af maj.

Onsdag aften, på dagen hvor parkerne måtte åbne, kom der dog et sæt nye retningslinjer, hvori der stod, at de hurtigkørende forlystelser ikke måtte køre som normalt.

”Det her forløb har været under al kritik, og hurtigkørende forlystelser er en afgørende del af vores produkt. Virksomhederne havde forberedt en ansvarlig og forsvarlig åbning efter myndighedernes retningslinjer, og så bliver de ændret i 11. time. Vi mener, at de tidligere retningslinjer satte gæster først, og det er samme retningslinjer, som parkerne kører med mange andre steder i Europa,” siger Kristian Nørgaard, sekretariatschef i FFD.

Til DR Nyheder tilføjede Kristian Nørgaard, at parkerne ikke har kunnet få svar på, hvornår disse retningslinjer bliver genbesøgt.

Se hele indslaget fra DR Nyheder her (kl. 8.22).

Log ind