Regeringen og Folketingets partier indgik i mandag aften en aftale om at lempe forsamlingsforbuddet.

I forvejen var det aftalt, at forsamlingsforbuddet med virkning fra i går blev ændret fra maksimalt 10 til 50 personer. I aftes blev aftalen udvidet med yderligere lempelser.

Blandt andet undtages alle arrangementer m.v. på hoteller, konferencecentre, restauranter m.v., hvor deltagerne i det væsentlige sidder ned. Undtagelsen betyder, at man kan samle op til 500 deltagere til for eksempel en konference eller en privat fest i professionelle rammer.

Den eksisterende kvadratmeterregel om maksimalt 1 person pr. 2 kvadratmeter, som bl.a. gælder for restauranter og kulturarrangementer med siddende publikum, udvides. Fremover gælder undtagelsen alle lokaler, hvor kunder og besøgende i det væsentlige sidder ned, forudsat at den ansvarlige for lokalerne er omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer.

Udover disse lempelser er der nu lagt en plan for, hvordan forsamlingsforbuddet kan lempes over de kommende måneder.

Af den fremgår det, at forbuddet fra den 8. juli hæves til 100 personer og fra den 8. august til 200 personer.

Se aftalen om lempelse af forsamlingsforbuddet her

HORESTA er meget tilfreds med aftalen.

”Vi er blevet imødekommet på rigtig mange af vores ønsker. Det gælder blandt andet forhøjelsen af forsamlingsforbuddet til 50 i stedet for de 30, der var alternativet. Men det gælder også undtagelser for vores erhverv, som gør, at vi nu bliver ligestillet med blandt andre biografer og teatre, og får de samme muligheder, der er for at holde fester i private hjem”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Der forhandles fortsat om et enkelt punkt, som HORESTA har ønsket ændret – nemlig kravet om at hoteller, restauranter mv. i modsætning til private hjem skal lukke fester kl. 24.

Katia K. Østergaard understreger, at der trods lempelserne er lang vej til normale tilstande for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

”Trods lempelsen af forsamlingsforbuddet og åbning af nye dele af vores erhverv fra i går (kasinoer, spillehaller, spa- og fitnessfaciliteter) er vi fortsat underlagt nogle restriktioner og retningslinjer, som nødvendiggør en forlængelse og justering af hjælpepakkerne. Samtidig er der et stort behov for, at regeringens bebudede sommerpakke indeholder initiativer, som reelt kan fremme forbruget og styrke omsætningen i vores erhverv. Begge dele har vi som bekendt arbejdet for gennem meget lang tid, og det vil vi fortsætte med de kommende uger med uformindsket styrke”, siger Katia K. Østergaard.

Hoteldirektører ønsker millioner på bordet

De store konferencecentre og hoteller i København efterlyser kommunale millioner til at betale internationale events og konferencer for at komme til hovedstaden. Kommunens viceborgmester giver forslaget en blank afvisning.

Log ind