Bryllupsfester, runde fødselsdage og andre private arrangementer på restauranter og hoteller skal have lov til at fortsætte til efter midnat. Det er regeringen og Folketingets partier netop nået til enighed om, skriver TV 2.

Aftalen kommer, efter et flertal af Folketingets partier har presset på for, at der ikke skal være en tidsgrænse for, hvornår private begivenheder slutter, uanset om de bliver holdt på en restaurant, i et lejet festlokale eller i privaten.

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, benytter lejligheden til at takke de partier, der har været med til at løfte sagen.

”Tak til Konservative og Venstre som har bistået os med at løfte denne sag - en stor lettelse for erhvervet nu at kunne give de mange selskaber besked og ikke mindst, at vi kan huse deres fester i branchen,” siger hun.

Tidligere på ugen slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast, at fester på restauranter og hoteller skal slutte klokken 24. Hun begrundede det med, at barer, restauranter og andre serveringssteder fortsat skal holde lukket efter midnat. Hvis man tillod private arrangementer på serveringssteder til efter klokken 24, ville det kunne medføre en de facto-åbning af nattelivet, lød argumentet fra statsministeren.

Log ind